2012. június 27., szerda

XXV.


 Október 18. Kedd
I láw tegnap. :)
El sem hiszem, hogy tényleg elmentünk. Annyira jó volt. Ádámnak 2 kutyája van. Bár én azt hittem, hogy csak egy van. Na mindegy. Az egyik egy malamut, a másik meg egy szamojéd. Annyira aranyos mind a kettő! Ádám kérdezte, hogy melyiket szeretném vinni, mire igazából a malamutot mondtam volna, de mivel a szamojéd inkább lányos, ezért azt vittem.
Nem messze van egy park, ahova kiskoromba sokat mentünk anyával. Van ott játszótér, meg egy mesterséges tó. Hát oda mentünk. Elengedtük a kutyákat, akik majdnem mosolyogtak örömükben, hogy végre futhatnak. (A malamutot Bagirának, a szamojédet Lénának hívják.)
Míg a kutyák futottak és játszottak, mi beszélgettünk. Könyvekről, zenéről, filmekről. Bagira sokszor odafutott hozzánk, mintha ellenőrizni akart volna minket. De nem csak Bagira ajándékozott meg minket a társaságával. Léna is sokszor odajött. Nagyon megszerettem a szamojédet. Mindig megsimogattam, mire ő földhöz vágta magát, és a hátára fordult. Olyankor a hasát kellett vakargatni. Ilyenkor a nyelve lógott, és mindenfelé kémlelt. Aztán mikor abbahagytam felállt, és közelebb jött.
Annyira ott maradtam volna, de így is sokáig maradtunk. Már sötétedett, mikor észbe kaptunk. Így hát, el kellett indulnunk hazafelé. A hazaút is hasonlóan telt, mint az oda vezető. Nevettünk, zenét hallgattunk. Az idő viszont kezdett  egyre hidegebb lenni.
A ház előtt a kapuban még egy kicsit beszélgettünk. Jó részt a holnapi napról. Aztán végül elindultam befelé.
Anya a konyhában volt.
- Szia Anyu! – köszöntem.
- Szia Liza! Na milyen volt a napod?
- Hát semmi extra – mosolyogtam. Beléptem a konyhába, és leültem az asztalhoz.
- Remélem nem unatkoztál.
- Nem, dehogy.
- Na és merre jártál? – érdeklődött anya, mire még szélesebb mosoly ült az arcomra.
- Kutyán sétáltattam – jelentettem ki nemes egyszerűséggel.
- De hát nincs is kutyánk – hasított anyába a felismerés. Felálltam az asztaltól, és a lépcsőhöz mentem.
- Az igaz, de Ádámnak van – mondtam mosolyogva. Visszanéztem, és láttam, hogy anya nagyon mosolyog. Felmentem a szobámba, aztán át a fürdőbe, majd miután megfürödtem ismét a szobába. Aztán jött a vacsi, és az alvás. :)
Ma reggel nagyon rossz idő volt. Anya kikészített nekem egy pink ¾ -es ujjú felsőt (ami bő és gyűrt fazonú), egy kopott, sötétkék farmert, és egy pink-fekete tornacipőt plusz még egy fehér ballonkabátot. Ahogy kiléptem az ajtón, megcsapott a hideg. Fura. Tegnap még tök jó idő volt. Ma meg… Hideg, beborult ég, szél. Azt kell hogy mondjam (jelen esetben írjam), hogy megjött az ősz.
A suli előtt a többiek ácsorogtak. Persze a „törzshelyünkön” (azaz a buszmegállóban a sulival szemben). Ahogy megjöttem, mentünk is be.
Szokásos megállónk útközben a BÜFÉ. Természetesen se Rebi, se Olivér nem hozott kaját. Nem értem miért nem csinálnak maguknak otthon szendvicset. Lehet, hogy összebeszéltek Olivérrel. Rebin zöld tornacipő fekete fűzővel, sötétszürke koptatott farmer, fekete bő fazonú póló Darlin
♥ felirattal és egy zöld Adidas pulcsi, aminek a dereka szűkített gumis anyag, felfelé pedig szélesedik, de volt nála egy fekete vászonkabát is. Olivér pedig fekete deszkás cipőt (zöld fűzővel), fekete farmert,  világoszöld inget,és egy kárókockás pulóvert viselt. Ők beálltak a sorba mi meg beszélgetni kezdtünk.
- Miért ilyen szar az idő? –kérdezte Ákos.
- Hogy legyen mit kérdezned –röhögött Levi.
- Hú na ne mond – vágott vissza Ákos.
- Te, figyu Ákos – kezdtem – én megverlek.
- Mert? – nézett elkerekedett szemmel.
- Mert miattad szívunk – nevettem el magam. Erre persze a többiek is röhögni kezdtek. Aztán körbenéztem. Az ikrek sehol. – Hé fiúk, hol vannak az ikrek?
- Betegek – vonta meg a vállát Levi.
- Ó, szegények – húztam el a számat.
Közben megjöttek Rebiék és elindultunk fel az osztályba. Útközben találkoztunk Dominikával aki a 11. s osztály terme előtt várakozott. Rajtam és Rebin kívül szerintem senki sem foglalkozott vele, de az biztos, hogy Rebi is felfigyelt rá. Egymásra néztünk, majd újra Dominika irányába. De aztán elénk léptek és nem láttuk, hogy mi történik.
Az osztályban bevágtam magam a padba, előszedtem a matekcuccom és bambultam magam elé.
- Liza, képzeld, tegnap Alex megadta a teló számát – zökkentett ki a bambulásból Rebi hangja.
- Komoly? – kerekedett el a szemem.
- Aha! – mosolygott rám. – Köszönöm!
- Ugyan, én nem tehetek róla! – mosolyogtam vissza rá. – Te beszélgettél vele.
- Igen, de ha nem viszel oda, akkor nem lett volna merszem odamenni – ismerte be. Bár nem értem miért, hiszen tudtam.
- Ezért vagyok a barátod – mondtam természetesen.
- És te?
- Mit én? – kérdeztem vissza, mert nem értettem mire értheti.
- Hát, mi van veled meg Ádámmal? Tegnap egész sokat voltál vele –mondta és a mosoly kiült az arcára.
- Hát ha te azt tudnád –mondtam elgondolkodva.
- Na, mesélj már! Most akkor ti? –kérdezte elkerekedett szemmel.
- Hát, tegnap elmentünk kutyát sétáltatni – néztem rá mosolyogva. – De nem járunk.
- Hát, ami késik nem múlik.
- Ahogy nálatok sem – mosolyogtam rá ahogy csak tudtam. Rebi elpirult, de hamar összeszedte magát mert az ajtó nagyot csattanva becsukódott.
Mindenki felugrott, mert azt hittük a tanár az. Nem tudom hogy a valóság jobb avagy rosszabb, mintha a tanár jött volna. Dominika. Fujtatva a helyére ment. A feje teljesen vörös volt.
- Na mi van Nika? Dobott a pasid? –kérdezte Ákos elég gúnyosan.
- Fogd be Hombolygó! – ripakodott vissza Dominika.
- Mert ha nem, akkor mi lesz? – mosolyodott el Ákos.
- Ne akard megtudni – fenyegetőzőt Dominika.
- Hú, de megijedtem! – vágta oda cinikusan Ákos.
Ők elveszekedtek volna még egy darabig, de a nagy vitának ajtócsapódás vetett véget. Jöhetett a matek. Az elején még nyugis volt. Kezdtem is csodálkozni, de aztán Bendegúzék ma sem cáfolták meg saját magukat. Telefonon hívogatták a többieket. A tanár persze ordítani kezdett, mi pedig lapítottunk. Jutalmul háromszor annyi házit kaptak. De sajna mi is, mert a tanár azt hitte, hogy mi is benne voltunk a dologban. Jöhetett a rajz. Ez az egyetlen óra, amin tuti, hogy nyugodtak vagyunk. Lehet zenét hallgatni, enni, beszélgetni. Ma sziluettet kellett készíteni. Én egy táncos sziluettjét készítettem el. A  többiek a kivetített példamunkákat próbálták lekoppintani, de nem sok sikerrel. Levié egy 6 lábú szarvasra hasonlított, Ákosé pedig egy pillangóra aminek a szárnya minden féle alakú lett. Nem tudnám megmondani, hogy melyik példamunkát próbálták megcsinálni. De ezek alapján szerintem nem kell leírnom, hogy a többiek is valami hasonló munkát végeztek.
Nekem igazából semmi dolgom sem volt a súgáson kívül. A múlt órán a tanár felhúzta magát, és elhatározta hogy ma mindenkit lefeleltet. De nekem nem kellett. Nem ért el a nevemig.
Jöhetett a dupla tesi. Vagyis, csak jöhetett volna! Megértem azt is, hogy Szathmáry hiányzik. Nem szakszerű helyettesítés volt, úgyhogy azt csináltunk amit akartunk. Rebi és én röpizünk, Evelin vegetált, Dominika meg dühöngött.
Mikor kicsengettek, mindenki ment ki az udvarra. Gondolkoztam rajta, hogy viszek kabátot, de gondoltam már csak melegedett annyit az idő. Hát nem lett igazam. Ahogy kiléptem az ajtón, megbántam, hogy nem vittem ki azt a kabátot. Megcsapott a hideg.
Már épp elkezdtem gondolkozni azon, hogy visszafordulok, és bemegyek a pulcsimért, mikor Ádámot láttam közeledni. Örültem neki hogy jön, de tényleg, csak jöhetett volna 5 perccel később is, mikor már nálam van a kabát.
- Szia Liz! – mosolygott rám.
- Szia! – mosolyogtam vissza.
- Na mizujs?
- Nincs Szathmáry. És hideg van! – jelentettem ki határozottan.
- Az jó! Pulcsid?
- Bent van, elfelejtettem kihozni,
- Menj be érte! Megvárlak – mondta mosolyogva.
- Oké, 5 perc és jövök – mondtam, és sarkon fordultam.
Mikor nyitottam az ajtót,akkor jutott eszembe, hogy Ádám is bejöhetne. Gondoltam megkérdezem. Megfordultam, és 2 dolgot láttam.
Rebi és Alex az egyik padon ültek, és zenét hallgattak. A telefon Alex kezében volt, és valamit nagy buzgón magyarázott Rebinek. Rebi feje tiszta piros volt. Alex ezt vagy nem vette észre, vagy nem nagyon érdekelte. Nagyon örültem nekik.
Aztán a szemem másra szegeződött. Dominika. Ott nyüzsgött Ádám körül. A pulcsiját igazgatta, legyeskedett körülötte. Összeszorult a gyomrom. Visszafordultam, és berohantam az öltözőbe. Leültem a padra. Nem mozdultam meg, mert úgy éreztem, ha levegővételen kívül mást csinálok, akkor elsírom magam. Atán 2-3 perc alatt lenyugodtam, és elindultam kifelé.
Kint semmi változás. Rebiék ott ültek a padon. Leviék a fa alatt álltak, kiegészülve Ádámmal.
„Ezt nem hiszem el! – jutott eszembe – Most mit csináljak? Ha Rebiékhez megyek, akkor elronthatok mindent, de ha Leviékhez megyek, ott van Ádám.”
Aztán végül is úgy döntöttem, hogy Leviékhez megyek. Odaálltam Levi mellé. Ők nagyban beszélgettek, én meg bámultam magam elé.
- Hé, Liz! – szólt Ádám.
Nem szóltam vissza. Ránéztem Levire. Gondolom egyből levágta, hogy nem is fogok megszólalni, úgyhogy hozott egy másik témát.
Sokszor néztem Ádámra. Valahogy. nem tudtam mit érzek. Fájt, nem tudtam mi is van most, örültem, mert eszembe jutott a tegnap, de aztán megint elszomorodtam és olyan tudatlannak éreztem magam. Nem értettem az egészet. Viszont maga Ádám meg elvarázsolt. Sötétszürke farmer, szürke, passzos pulcsi, ami alatt fehér ing volt. A gallér a pulcsira igazítva, a pulcsi aljánál pedig kilátszott az ing alja. A haját a szél borzolta össze, de ez a rendezetlenség is jól állt neki. A szeméről nem is beszélve. Attól a szempártól elolvadnék. Normális esetben. Most viszont… nem tudom mit vált ki belőlem.
Végre jelző volt, és indultunk befelé. Ádám jött egy darabig. Próbált beszélgetni, de nem válaszoltam neki.
A második tesin, már nem csináltunk semmit. Rebivel leültünk az egyik sarokba, és beszélgettünk. Elmesélt mindent! Alexszel nagyon jól érezte magát, én pedig örültem, hogy boldog.  De sajna észrevette, hogy én nem vagyok túl boldog. Így nekem is el  kellett mondani mindent.
- Jaj, nyugi. Szerintem ez csak valami félreértés! – próbált nyugtatni.
- Hát remélem – ismertem be.
- Amúgy, van valami, amit nem mondtam el – mosolygott rám, mire odakaptam a fejem.
- Na, valami jó? – kérdeztem. Mosolyogni kezdett.
- Hát szerintem az, bár mások nem biztos hogy örülnek majd neki!
- Na, mond már!
- Hát, Alex…
- Igen?
- Elhívott randira – bökte ki végül. Leesett az állam. Tudtam, hogy beszélgetnek, és hogy jól elvannak, de akkor is…Hú!!
- Tényleg?
- Aha – bólogatott piros fejjel.
- És mikor mentek? És  hova? És… És… Mondj el mindent! – mondtam neki teljesen őszinte örömmel.
- Hát, ma délután és moziba megyünk. Előtte meg sétálni. Azt mondta 4-re jön értem – újságolta mosollyal a száján.
- De jó! – mondtam és megöleltem. Közben pedig kicsengettek.
Jó kedvel mentünk be az öltözőbe, és most még Dominika sem rontotta a hangulatomat.
Törin haladtunk az anyaggal, és vagy 4 oldalt írtunk a füzetbe.
Suli után Levi hazakísért, és arról faggatott, hogy mi a bajom. Én nem mondtam semmit, mindig tereltem a szót. Aztán leesett neki hogy nem akarok erről beszélni, és hanyagoltuk a témát. Az ajtóban elköszöntünk, de megígértette velem, hogy jó kedvem lesz. Megígértem.
Gyors ebéd, pakolás és indultam is táncra. Ismét jó kedvem lett. Virág (a tanár) már egy hete nem volt, mert az egyik versenyt tárgyalta le külföldön. Ha minden sikerül, akkor kimegyünk Bécsbe erre a bizonyos versenyre.
Az öltözőben már nagy volt a nyüzsi, mire odaértem. Mindenki izgatott volt, hogy Virág mire jutott.
Mikor bementünk a csarnokba, Virág mosolyogva fogadott minket, így márt tudtuk, MEHETÜNK BÉCSBE.
- Sziasztok! – üdvözölt minket Virág.
- Szia Virág! – köszöntük egyszerre.
- Na, mik a fejlemények? – kérdezte Anna.(Ő az a lány aki mindig mellém ül az öltözőben.)
- Hát, nem úgy történtek a dolgok, mint ahogy terveztem – mondta.
- Na, ne már! Akkor most nem megyünk? – kérdezte Laura. A szőke csajszi nagyon lelombozódott.
- Pedig már annyira beleéltem magam! – kiáltott fel Nóri.
- Hagyjátok, hogy befejezzem? – vágott közbe Virág.
- Persze – mondtuk egyszerre.
- Na, szóval – sóhajtott – Nem egészen úgy mentek a dolgok, ahogyan azt terveztem. Arra számítottam, hogy nehéz lesz elintézni a dolgokat. Ahhoz képest a versenyszervező egyik videótok után kérte a másikat.
Azt hittük, hogy rosszul hallunk. Egymásra néztünk, és mosolyogtunk.
- Na most akkor mi van? – kérdezte valaki hátulról.
- Az van, hogy odáig voltak miattatok! – mosolygott Virág. – Majd küldik a papírokat és az információkat!
- És mivel megyünk? – kérdeztem.
- Hát ha minden jól megy akkor azzal amit most kezdünk el tanulni – tapsolt kettőt. – Na hajrá lányok! Melegítés!
Bekapcsolta a zenét és indulhattunk is. A bemelegítést nem szeretem, de most még ezt is élveztem. Mindenkinek jó kedve volt. Nevettünk, viccelődtünk.
Aztán jöhetett a tánc. Virág elmondta a koreográfiát. Legalábbis az elejét. Az egész tánc úgy kezdődik, hogy mozdulatlanul állunk, háttal a közönségnek. Párokban. Az első pár (Laura és Peti) a zene kezdetekor hírtelen megfordulnak, és kezdik a saját lépéssorozatukat. Aztán a zene megáll, ekkor ők is megállnak, és mintha szobrok lennének. Lemerevednek. Aztán hírtelen megint indul egy zene, ami különbözik az előzőtől. Ekkor jöhet a második páros (Fruzsi és Gábor). Ők ugyanúgy, mint az előzők. Zene vége, ”szobrok” lesznek. Következő zene, és itt már az utolsó két fiú-lány páros következik.(Nóri és Peti, valamint Áron és én)
Nekünk ugyan azt kell csinálni, csak egymás tükörképét kell alakítani. Szóval a lépések ugyan azok, csak mikor ők jobbra, akkor mi balra csináljuk az adott lépést. A kedvenc lépésem ebben, mikor szemben állunk Nóriékkal. Nórival a fiúk hát mögé kerülünk, és cigánykereket csinálunk. Utána valahogy lekeveredünk a földre ( ez még nincs kidolgozva :( ) háttal a fiúknak, ők a lábuk között előrerántanak minket addig, hogy Nóri háta az enyémhez érjen, majd a fiúk a kezünknél fogva felrántanak minket, és átpörgetnek a másik oldalra. Aztán jönnek a „magasra a lábat” lépések. Ezek a mozdulatok ilyen kitöltő lépések. Húzzuk az időt. Aztán megint kézen fognak minket, visszapörgetnek a másik oldalra, majd úgy csinálunk, mintha nagyon elfáradnánk, a párunk hátának dőlünk, majd a párunkkal együtt a földre csúszunk. Itt megáll zene. Aztán jön a következő zene. És jönnek a lányok.  És itt megálltunk. Ezt gyakoroltuk. Ugyanis nem megy ez ilyen könnyen. Sok a hasonló lépés, így először azokat gyakoroltuk, amik mindegyik kis csapatnál megegyezik. Aztán jött a szétválasztás. Virág először a lányoknak segített, aztán mikor nekik már tanulni nem kellett, csak gyakorolni, akkor jött hozzánk. Mivel a mi dolgunk a legnehezebb, minket hagyott utoljára. Ahogy elnéztem, Lauráék ugyan azt csinálják, amit Fruzsiék, csak a lépések sorrendje más.
Aztán ők is gyakoroltak, és jöhettünk mi. Virág mutatta a lépéseket, mi pedig csináltuk utána. Egyszer csak megjelent egy magas férfi az ajtóban. Jobban megnéztük, és rájöttünk, hogy ő Tamás. Már párszor volt itt, mikor emeléseket vagy dobásokat kellett tanulni. Ő Virág barátja, és mindig ő segít nekünk az ilyenekben.
Odajött, köszönt, megcsókolta Virágot, majd elhívta a fiúkat. Mi tanultuk a mi lépéseinket, ők pedig az övükét. Aztán együtt. Néha-néha belebotlottunk, de nem vészes. Egész jól ment. Főleg a vége. Nagyon tetszett.
Aztán összegyúrtuk az egészet. Először zene nélkül, számolásra. Sokat nevettünk, mert még senkinek sem ment rendesen, de mivel összeszokott társaság vagyunk, elég gyorsan tanulunk. Párszor eltáncoltuk számolásra, és aztán egyszer zenére. Komolyan mondom, szerintem zenére ment e legjobban. Már ami a mi négyesünket illeti. A többieket nem láttam.
A lányok felnézegettek a lelátóra, és pusmogtak valamit. Nem nagyon foglalkoztam velük.
Aztán végeztünk és mehettünk az öltözőbe.
- Hé, csajok! – kezdte Anna, mikor beért, - Láttátok azt a srácot?
- Milyen srácot? – kérdeztem.
- A lelátón ült egy srác. Szerintem helyes volt – magyarázta Fruzsi.
- Szerintem is – mondta Anna.
- Én nem láttam – húztam el a számat.
- Hát bánhatod! – mondta Erika.
- Rohadt helyes – jelentette be Fanni.
- Hogy néz ki? – kérdezte Nóri. Megnyugodtam. Akkor nem csak én nem láttam.
- Szőke haja van – kezdte Anna.
- Kék szeme – mondta Fruzsi.
- Magas srác – jelentette ki Fanni.
- Szürke pulcsi volt rajta, meg sötét farmer – mondta Eszti. Jé, valamihez hozzászólt. Ő nem nagyon szokott velünk ilyesmikről beszélgetni.
- Kár hogy nem láttam – mondta Nóri.
- Hát ja, azt bánhatod – mondta Fruzsi.
- Lehet máskor is jön majd – reménykedett Fanni.
Elmentem fürdeni, úgyhogy a többit nem nagyon hallottam. 5 perc alatt végeztem. Mikor kimentem, Erika rontott be az öltöző ajtón. (Ezek szerint ő kiment kémkedni a gyerek után.:) )
- Hát, még lehet, hogy láthatjátok – kezdte –, ugyanis még itt van.
- Komoly? – csillant fel Fanni szeme.
- Aha – mosolygott Erika.
- Na hát akkor mi se maradunk le róla Liza – mondta nekem Nóri.
- Kíváncsi leszek rá – mondtam mosolyogva.
Gyorsan öltöztem. Azért kíváncsi voltam rá, hogy ki az akiért minden lány oda van. Nórival egyszerre végeztünk, úgyhogy elköszöntünk a többiektől és kíváncsian kimentünk az öltözőből. Ott sehol senki.
- Lehet már elment – gondolkoztam hangosan.
- Igen, lehet – ismerte el Nóri.
- Akkor majd legközelebb – mosolyogtam.
- Szerinted akkor is eljön?
- Nem tudom, de azt sem tudjuk miért jött most. De ha legközelebb is jön, akkor figyelni fogok – mondtam.
Kiléptünk a bejárati ajtón. A járdánál egy szőke magas srác volt, aki nagyon emlékeztetett valakire. Oldalba böktem Nórit, aki másfelé nézelődött.
- Mi van? – tette fel a nagyon kedves kérdést.
- Oda nézz! – mutattam a srác irányába.
- Ő?
- Szerintem Ő.
- Hát, a leírásnak megfelel  - ismerte be Nóri.
A srác megfordult. Talán meghallotta a hangunkat, vagy nem tudom, de megfordult. Én meg ledermedtem. Naná hogy ismerős volt. A leírás alapján is gondolhattam volna. Ádám. Ádám volt az.
- Szia Liz! – köszönt.
Nóri rám nézett. Fürkésző pillantásokkal nézett rám. Tuti elpirultam.
- Nem láttad még mi? – suttogta Nóri.
- Nem tudtam, hogy Ő az – suttogtam vissza.
- És ki az az Ő?
- Ádámnak hívják.
Abbahagytam a suttogást, és odanéztem Ádámra.
- Szia!
Közelebb jött. Nóri pedig elment. Intett és én is intettem neki.
- Mi a baj? – kérdezte Ádám.
- Semmi – hazudtam.
- Igen, persze. Azért nem álltál velem szóba.
- Igen! Pontosan.
- Jaj, ne csináld már Liz! Haza kísérlek.
- Engem ne kísérgess! Kísérgesd Dominikát! – ripakodtam rá.
Közben a többiek is kijöttek. Mindenki megbámult, aztán köszöntek és mentek tovább.
- Mi?
- Velem sétáltatsz kutyát, közben meg Dominikával flörtölsz? – kérdeztem elég ingerülten.
- De én nem….  – kezdte, de hírtelen abbahagyta.
- Te mit nem?
- Honnan veszed? Ki mondta ezt? – kérdezősködött.
- Láttam. Nagyszünetben, miután én elindultam befele. Visszafordultam, hogy megkérdezzem nem jössz– e be.
- Az nem az volt!
- Ja, most jön, hogy bemagyarázod nekem a dolgokat?
- Nem! Ha hagynád, akkor elmondanám mi történ!
- Hát oké! Mond!
- Bementél, én meg elindultam Leviékhez. Dominika egyszer csak visszarántott. Elkezdett magyarázni. Nem is figyeltem rá. Te ezt a részt láthattad.
- Aha oké – nem tudtam higgyek- e neki, vagy ne.
- Nem hiszel nekem mi? – kérdezett vissza.
- Nem tudom, mit gondoljak.
- Na jó, akkor hazáig gondolkozhatsz, de menjünk.
Megfogta a kezem(!!!!!!!) és elindultunk hazafelé.
- Amúgy, hogyhogy idejöttél? – érdeklődtem.
- Ki akartam deríteni mi a bajod – felelte nemes egyserűséggel.
- Értem – mosolyodtam el -. És honnan tudtad, hogy itt vagyok?
- Nem volt nehéz kitalálni. A múltkor a délutáni programokról beszélgettünk.
„Ja, hogy ja. Szóval megjegyezte”- gondoltam magamban. Elmosolyodtam.
- Na mit mosolyogsz? – kérdezte.
- Semmit! – mondtam zavarban.
- Aha – mondta cinikusan.
- Komoly! Csak, hogy megjegyezted.
- Hát kutakodnom kellett az elmémben – mondta mosolyogva.
Még mindig fogta a kezem. Azt hittem elájulok. A gyomrom émelygett. Egyre közelebb értünk a házhoz.
- Akkor most Rebiék moziznak? – kérdeztem.
- Úgy tudom ja.
- Az tök jó!
- Az! Ja igen, Alex mondta, hogy kérdezzelek meg, hogy Rebi mit szeret csinálni.
- Hát, énekelni, meg rajzolni, meg baromkodni – nevettem el magam.
- Akkor nagy baj nem lehet – mosolyodott el.
- Hát ahogy elnéztem őket, elég jól egymásra találtak.
- Ja. Alex odavan Rebiért.
- Komoly?
- Aha.
A házhoz értünk. Kicsit elszomorodtam. Még úgy sétáltam volna vele még egy (vagy több) órát. Ott álltunk a kapuban. Nem engedte el a kezemet. Azon gondolkoztam, hogy megöleljem- e vagy nem. Nem tudtam eldönteni, de aztán Ádám megoldotta. Magához húzott. Á derekamnál ölelt, én pedig a mellkasára hajtottam a fejem. A kezem a lapockájánál járt. A szívem majd kiugrott a helyéről. Annyira jó érzés volt. Aztán mikor kicsit lazábban ölelt, elhízódtam.
- Be kéne mennem – mondtam.
- Igen, gondoltam.
- Nem jössz be? – kérdeztem.
- Nem, megyek haza. Anyáék már biztos várnak. – mondta mosolyogva.
- Oké – mondtam kicsit elszontyolodva.
- Nem baj?
- Nem, dehogy is. Menj csak.
- Akkor majd holnap.
Megöleltem. Nem akartam elengedni. Még erősebben magához húzott.
- Holnap reggel – mondta. Adott egy puszit, majd ellépett tőlem.
- Oké! – mosolyogtam.
- Szia Liz!
- Szia!
Mikor az utca végén elkanyarodott, én is bementem. Anyáék még sehol.
Eszembe jutott, hogy ma elvileg levelet kellett kapnom, úgyhogy kiszaladtam a postaládához. Ott volt a levelem. Bementem, hogy elolvassam, de úgy döntöttem, hogy inkább a kertbe megyek. Leültem a teraszra, és kibontottam a levelet.
Szia Lizi!
Nagyon örültem a levelednek. Ki az az Ádám? Csak nem a barátod? Amúgy helyes gyerek, bár nem az én esetem. Ha van egy ugyanilyen haverod, csak fekete hajjal, akkor
őt feltétlenül be kell majd mutatnod!
Levente. Hát hasonlít Ádámra. Bár az arcuk más, de amúgy eléggé. A képei és a bejegyzése alapján biztos jó fej lehet.
Rebeka.
Ő az új barátnőd? Hát aranyos. Mást nem tudok róla mondani.
Ákos. Na
ő helyes. Kifejezetten helyes. Kitalálom, ő és Levente jó haverok.
Matyi és Dávid. Azt azért mondhattad volna, hogy ikrek. Kockák? Csak mert a bejegyzéseik telóról vannak,
és még a képeken is telefonok vannak. Viszont ők ketten még Ákosnál is cukibbak. :P
 Amúgy, kiszemelt azt természetesen van. De most, hogy láttam a barátaidat, erősen gondolkozom rajta, hogy inkább velük próbálkozzak majd.:)
Amúgy nem csodálom, hogy unalmas a röpi. Én a helyedben már rég abbahagytam volna. Nem fejl
ődsz semmit.
És naná, hogy jöhetsz majd hozzánk. Anya is kérdezte, hogy te nem szeretnél-e jönni. Azt mondta, először menjek én, aztán utána majd megbeszéljük, hogy is oldjuk majd meg. Majd én is bemutatom a barátaim.
Puszillak
                           Viki.^^
U.i.: Nem érdekel, hogy hívnak az új barátaid! Én Lizinek hívlak és kész!!
♥”
Közben megjöttek anyáék is. A levelet felvittem a szobámba, letettem az asztalra, majd lementem anyához a konyhába. Épp nekiállt a vacsinak, úgyhogy segítettem neki. Elmeséltem neki, hogy mi volt a suliban, és táncon. Mondtam neki, hogy tök örülök, mert fő szerepem van a táncban, és Áronnal táncolok.
Mikor kész lett a vacsi, szóltam apának, aki a nappaliban dolgozott. Lapzárta előtt sajna elég sok dolga van. Leültünk vacsizni. Megint el kellett mesélnem mindent még egyszer, mert apa is kíváncsi volt rá. Aztán felmentem, és olvastam.
Mai nap: 10/10**** és még soksoksoksok csillag.:)
Nagyon jó volt. Láw ma, láw tegnap és láw ÁDÁM!!!♥♥♥


2012. június 5., kedd

XXIV.


Október 17. Hétfő

Hát, a mai napom minden volt, csak nyugis nem.
Amúgy, tegnap elfelejtettem leírni, hogy Vikitől egy füzetet, meg egy nyakláncot kaptam. A füzet elején lime van, és nagyon jól néz ki. Szerintem, ha betelik ez a füzet (amibe a naplómat vezetem), akkor az lesz a következő. A nyaklánc pedig egy ezüstlánc, aminek 2 medálja van. Az egyik medál egy szív. Szerintem ehhez van még valami, amit Viki megtartott magának. Majd a következő levelemben szerintem megkérdezem tőle.
Na, szóval, reggel majdnem elaludtam. Tegnap túl sokáig néztünk filmet. De megérte. Annyira nevettem, hogy már folytak a könnyeim. Persze anyáék ugyan így.  Tegnap este megbeszéltem apával, hogy fél hétkor (mikor megy dolgozni) keltsen fel. Hát, ez valahogy elmaradt. Még jó, hogy anya számított erre, ezért háromnegyed hétkor bekopogott a szobába.
- Lizi – mondta félhangosan.
- Jaj, még öt percet! Légyszi! – mondtam elég komás hangon, és ahogy kimondtam, a párnámat a fejemre húztam. Anya bejött, és elhúzta a függönyömet.
- Felőlem feküdhetsz még, de ha elkésel, az első órádat nem igazolom le – jelentette ki határozott hangon.
- De hát még csak fél hét van – mondtam és levettem a fejemről a párnát. Helyette a takarómat húztam a fejemre.
- Nem, már háromnegyed hét van – mondta anya mosolyogva.
- Mi? – kérdeztem kissé pánikba esett hangon, miközben lerántottam a fejemről a takarót.
- Apád is késésben volt, és szerintem elfelejtette, hogy fel kell keltenie téged – mondta mosolyogva.
- Fantasztikus! – mondtam elég cinikusan és az ajtó felé szaladtam. – Anya, raksz ki nekem valami ruhát?  - néztem vissza a szobaajtóból.
- Persze, már megtettem. A gardrób szobádban van. – mosolygott. De jó, hogy ilyen előre látó volt.
Miközben ezt elmondta, én már a fürdő ajtajában voltam.
- Köszi! – kiabáltam neki. El tudom képzelni, hogy mosolyoghatott. Talán még a fejét is rázta amolyan „hányszor csináltam ezt én is” formában.
Lehet, hogy máskor is el kéne aludnom. Ugyanis 7-kor már lent voltam, és Levit vártam.  Nem kellett rá olyan sokat várnom. 7 óra 5 perckor már csengetett.
- Szia! – nyitottam ajtót neki.
- Szia! Hát te? – kérdezte elég meglepett fejjel.
- Anyuhoz jöttél? – kérdeztem nevetve.
- Igen, anyuddal megyek suliba. Nem tudtad? – kérdezte.
- Várj, szólok neki – mosolyogtam.
- Nem szükséges – mondta. – Hogyhogy máris kész vagy?
- Elaludtam – mondtam tök nyugodtan, mire elkezdett szakadni a röhögéstől.
- Elaludtál? És azért vagy hamarabb kész, mint amúgy? – tette fel a kérdéseket, de annyira nevetett, hogy a szavakat csak egyesével tudta mondani, nem pedig egy mondatban.
- Igen. Apa nem keltett fel, és anya háromnegyedkor rázott fel az álmomból. Én meg annyira siettem, hogy ne késsek, hogy sokkal hamarabb végeztem, mint ahogy szoktam.
- Á értem – mondta és annyira nevetett, hogy rendesen könnyezett a szeme.
- Ne nevess már! – szóltam rá.
- Te meg gyere már, mert a végén hiába siettél, mert elkésünk. – nevetett tovább.
Felkaptam a táskám, és kiabáltam anyunak, hogy elmentem a suliba.
Út közben Levi valahogy lenyugodott, bár nem tudom, hogy hogyan is sikerülhetett neki. Végre beszélgetni kezdtünk. Elmesélte, hogy a hétvégén utazgatott a szüleivel, és, hogy ő ezt annyira nem élvezte. Azt mondta inkább itthon lett volna.
Mikor odaértünk a „törzshelyünkre” egyből mindenki lerohanta Levit. Szegény, 3-szor kellett elmesélnie, hogy milyen volt Veszprémben, Győrben és Szombathelyen. „Nagyon sajnálom”, hogy ennyit kellett utazgatnia. Én nagyon szeretek utazni, de anyáék csak úgy soha nem mennek sehova. Nyaralni is max. a  Balcsira megyünk. És már nagyon unom. Üzleti útra szoktam kimenni külföldre, de engem eddig még soha sem vittek el.
Miközben Levi az „unalmas” hétvégéjéről beszélt, Rebi odajött, és elkezdte mesélni, hogy mit csinált még tegnap este, miután haza kellett mennie.
- Hé, na, kinek volt a legjobb hétvégéje? – kérdezte Olivér, mikor Levi abbahagyta.
- Levinek – mondtam.
- Nem mert nekem – mondta Rebi mosolyogva.
- Rebi, te Lizánál voltál – mondta Olivér olyan viccesen, de mégis lenézőn.
- Igen és jobb volt, mint amilyen a tiéd lehetett – mondta Rebi gúnyos mosollyal.
- Na, jó, akkor nem is mondom mit csináltam – jelentette ki Olivér.
- Miért, kérdezte valaki? – kérdezte röhögve Ákos, mire mindenki nevetni kezdett
- Nézzétek! – kiáltott fel Dávid és az utca túloldalára mutatott. – Ott jön Nika!
- A kamu Nika? – kérdezte Levi röhögve.
- Milyen? – kérdeztem vissza. Ezt nem értetem. Vagyis csak, hogy miért.
- Ugye „voltak” Ádámmal moziba – mondta Levi, nekem pedig összeugrott a gyomrom. Na igen. Majdnem (de tényleg csak majdnem) elfelejtettem. Erre… még Levi is emlékeztet.
- És? – néztem fájdalmasan magam elé.
- Nem egészen voltak moziban ketten – mondta röhögve Ákos. Mikor ezt meghallottam, odakaptam a fejem. Levi és Ákos Ádámmal fociznak, és ahogy ők mondják, elég nagy spanok lettek. Szóval, valószínűleg igazat mondtak.
- Hát akkor? – kérdezte meg Rebi.
- Nem is volt mozi? – kérdeztem elkerekedett szemmel.
- Mozi az volt, csak nem úgy ahogy Nika híreszteli –mondta Ákos.
- Nikának volt jegye, de nem csak kettő. Evelin is ott volt, na meg Alex is – jelentette ki Levi. Ez nem volt túl megnyugtató, és már Rebi is feszengett.
- Tehát dupla randi volt? – kérdeztem színlelt nyugodtsággal. Közben meg, a sírás kerülgetett.
- Dehogy, Nikáék lehet, hogy annak híresztelik majd, de az egész abból állt, hogy Ádám meg Alex végigdumálták a filmet, és még csak nem is Nikáék közelében ültek. Együtt mentek, de, csak mert Nikánál volt a jegy – ecsetelte a dolgot Ákos.
Nagy kő esett le a szívemről, és láttam, hogy Rebi is megkönnyebbült.
- Nem kéne bemenni? – kérdeztem.
- De nem ártana – mondta Matyi, aki egész idáig csendben volt és a telóját nyomkodta.
Elindultunk befelé. Az első utunk az osztályba vezetett, onnan pedig az öltözőkbe.
Dominika már ott volt, ami engem nem lepett meg. Mindig ő az első az öltözőben. Még nem öltözött át. Korall piros miniszoknya (ami kb a combja feléig ért), fehér topp, és piros magas sarkú volt rajta. És persze a napszemüveg nem maradhatott volna el. Iskolatáskát nem is hord, a cuccait egy nagy fehér női táskában hordja.
Ránéztem Rebire. Farmer, rózsaszín ¾ -es ujjú, bő fazonú póló, és rózsaszín balerina cipő volt rajta. Aztán, ott voltam én. Rajtam volt egy lila (eléggé kivágott) ing, ami alá világosszürke trikót vettem. A nadrágom egy világosszürke, kissé kopott farmer. Nem is az hogy topának éreztem magam… hanem nem…inkább kellemetlenül éreztem magam. Én nem vettem volna fel.
Na mindegy.
A tesi igazából mindenféle probléma nélkül lezajlott. Jórészt talajgyakorlatokat végeztünk, és a tanárnő felkészített arra, hogy nemsokára 2000 m-t fogunk futni. Tehát, a levezetés a csarnokban 5 kör.
A suli tornacsarnoka nem pici, mert ugye sok féle sportot űznek az ide járó gyerekek. Oké, hogy a mi szakunk a sporttagozat, de aki idejön, az mind szeret sportolni.
Második óra azzal kezdődött, hogy mi a padokon ücsörögtünk, még akkor is, mikor Bérdi Viktor tanár úr becsapta az ajtót. Igazából, annyira nevettünk valamin, hogy meg se hallottuk hogy bejött a tanár, csak mikor megköszörülte a torkát. Egyből mindenki leugrott a padokról, Olivért leszámítva. Fülhallgató volt a fülében, ezért valószínűleg meg sem hallotta a tanárt. Bérdi odament hozzá, és meglökte a hátát, mire Olivér amolyan „Na ezt ki merte megcsinálni?” tekintettel megfordult.
- Szeretnél mondani valamit, fiam? – húzta fel a szemöldökét Bérdi.
- Elnézést Tanár Úr! – mondta Oli erőtlen hangon. A fülhallgatójából még szólhatott a zene, mert Bérdi szúrós tekintettel meredt rá.
- Biztosan? Én úgy vélem, hogy te nagyon szeretnél nekem mesélni valamit.
- Nem, Tanár úr. Nincs mit mondanom – nyomkodta a telóját Olivér. Gondolom kikapcsolta a zenét.
- Szerintem van! – mosolyodott el a tanár – Gyerünk fiacskám, a táblához! Naprendszer felépítése!
Olivér teljesen lesápadt. Kikecmergett a táblához. Segélykérő pillantásokat vetett felénk. Húsz percen keresztül szenvedett a táblánál. A legtöbb választ lesúgtuk neki, de volt amit nem értett. Mindenesetre valahogy összehoztunk neki egy hármast.
Ezután az ingerekben gazdag földrajzóra után jöhetett egy matek. Hát ez sem volt zökkenőmentes. Az óra elején még úgy nézett ki, hogy majd szépen lazán haladunk tovább, de aztán valahogy 180°-os fordulatot vettek az események. Ugyanis Tibi és Bendegúz az utolsó padban röhögni kezdtek. Horváth László tanár úr először nem is figyelt rájuk, de aztán mikor nem hagyták abba (többszöri felszólításra sem), a tanár megelégelte. Először Tibit hívta ki, aztán Bendegúzt. A telefonjaikat elvette (biztos videót néztek), plusz még kaptak felelésre egy egyest.
Végre jöhetett egy laza magyar. Kicsit borús volt az idő nagyszünetben, de mi kimentünk az udvarra. Sulirádióban  a Delta - Szellemvilág szólt. Nem annyira az én ízlésem. A refrénje viszont jó! „Szálljunk fel,én is akarom,Így most jó,nem kell beszélni!” Na mi ezt átköltöttük. „Menjünk fel! De én nem akarok! Óra lesz, és az meg unalom!” A szünet nagy részében ezen röhögtünk. Közben kijöttek Dominikáék is az udvarra. Eleinte kicsit zavart, de aztán mikor Rebire néztem eszembe jutott, hogy nincs semmi, ami miatt ki kellene akadnom. Hülyültünk tovább. Közben Ádámék odajöttek kezet fogni Leviékkel, aztán ott ragadtak nálunk. Dominikáék meg a többi lánnyal valahol másutt maradtak.
- Hát ez kész! – mondta Alex.
- He? – kérdezte Ákos.
- Ez a zene! Brutális.
- Ja, de mi átköltöttük – jelentettem ki, és Ákosékra mosolyogtam ugyanis jött az uccsó refrén.
Pár másodperc múlva már kántáltuk az átköltött refrént. Mikor Ádámék meghallották, szakadtak a röhögéstől, és utána már ők is velünk hülyültek. Kétségtelen hogy az udvaron a miénk volt a legmenőbb társaság. Igazából… be kell ismernem, hogy sokszor néztem Ádám felé. Valahogy megkönnyebbülést éreztem, most, hogy kiderült az,  ami valójában történt.
Ádámon fekete cipő, egyenes szárú, világoskék farmer, fehér ing, és egy sportosabb kék pulcsi volt. Egyik alkalommal, mikor ránéztem, ő is felém pillantott és elmosolyodott. Akaratlanul is elmosolyodtam, és elkaptam a tekintetem. Rebire néztem, aki Alexet szemlélte. A srácon fekete deszkás cipő, sötétkék egyenes szárú (már majdnem csőgatyára hasonlító) farmer, és egy fekete póló volt, amire az volt ráírva, hogy „ßSEGÍTSÉG! HÜLYÉKKEL VAGYOK KÖRÜLVÉVE! à” .
Odasétáltam Rebihez, és a srác felé kezdtem húzni. Először nem akart, de aztán végülis odajött.
- Szia! – köszöntem Alexnek.
- Hali! – köszönt a srác, és minket fürkészett.
- Nem tudod mi volt az előbbi szám címe? – kérdeztem.
- A mulatósé? – kérdezett vissza röhögve.
- Nem, én nem az elsőre gondoltam.
- Ja, aminek most lett vége? – kérdezte. Közben én azt néztem, hogyan tudnék lelépni.
- Aha – mondtam. Közben megláttam, hogy Leviék épp baromkodnak.
- Hát, azt hiszem…- mondta volna de közbevágtam.
- Bocsi, oda kell mennem. Levi az előbb intett. Rebi majd megmondod? Le kellene töltenem – mondtam mosolyogva.
- Ő, hát… Persze – mondta kicsit összezavarodva.
- Majd még beszélünk – mondtam és sarkon fordultam. Egyenesen Leviék irányába mentem. Mikor a társasághoz értem, hátranéztem. Rebi totál zavarban volt. Láttam, hogy beszélgetnek. Haladás! Legalább Rebi meg mer szólalni.
- Hé Liz! – verte ki a gondolatokat a fejemből egy hang.
- Igen? – fordultam körbe, mert hírtelen nem tudtam honnan jön a hang.
- Valamikor megint jöttök – akkor már tudtam honnan jön a hang, és a mondat hallatán görcsbe rándult a gyomrom. Alig bírtam megszólalni.
- Igen? – nyögtem ki végül, és odafordultam a (már) mellettem álló Ádámhoz.
- Anya mondta, de az még nem jelent semmit  – vonogatta a vállát.
- De hát, már vége ennek a munkatársi bigyusznak nem? – kérdeztem.
- Nem tudom. Lehet – mondta, és kisöpörte szőke haját a kék szeméből.
- Milyen volt a mozi? – kérdeztem, mert jobb nem jutott eszembe.
- Milyen mozi? – kérdezett vissza. Erre hírtelen zavarba jöttem és nem jutott eszembe egy használható mondat sem.
- Hát… mozi… Dominikáékkal – mondtam totál vörös fejjel.
- Ja, Életre valók-t néztünk. Szerintem jó film – mondta lazán.
Meghallottam a csengőt, és Ádámra néztem.
- Be kéne menni – jelentettem ki, mintha nem tudná.
- Hol lesz órád? – kérdezte.
Kattogni kezdett az agyam. „Miért kérdezheti?” „Hol is leszünk?” „Milyen óra is lesz egyáltalán?” „Magyar?” „Infó!”
- Infóterem – böktem ki végül.
- Akkor elmegyek veled – mondta mosolyogva. A szívem a torkomban dobogott, a fülemben hallottam, ahogy lüktet a vér az ereimben.
Mi? Ez komoly? Dominika le fog nyakazni… Várjunk… Érdekel az engem? NEM! Hát jó – gondoltam magamban.
- De még el kell mennem az osztályba a cuccomért – jelentettem ki.
- Jó – mondta nemes egyszerűséggel.
Elindultam, ő pedig jött velem. Az járt a fejemben, hogy vajon mit fognak gondolni mások. Hogy milyen szerencsés vagyok? Vagy nem is foglalkoznak velem?
Aztán feladtam az ilyenekkel. Az osztály felé haladva, arról beszélgettünk, hogy milyen óráink lesznek még, meg hogy délután ki hova megy. Olyan jól éreztem magam, mint még (talán) soha!
Bementem az osztályba a cuccokért, ő pedig megvárt az ajtóban.
Lefele menet észrevettem, hogy a kezén egy csomó karkötő van. Megakadt a szemem egy zöld Balaton Sound-oson.
- Ez honnan van? – kérdeztem.
- Balaton Sound-ról? – kérdezett vissza picit flegmán. Nekem ez is tetszett! :)
- Voltál? – érdeklődtem.
- Igen, a nyáron.
- És milyen volt.
- Klassz! Sok koncert volt és jó hangulat – mondta.
- Értem – jelentettem ki. Gondolkozni kezdtem. Vajon ivott? Vagy részeg volt?
Odaértünk a teremhez. A többiek már ott nyüzsögtek az ajtó előtt. Pár másodpercig szótlanul álltunk, aztán csengettek.
- Na mennem kell – mondta, én pedig ránéztem. Talán a tekintetem kicsit szomorú lehetett, mert folytatta. – Majd még beszélünk.      
 Jöhetett a dupla infó. Dög unalom volt. Bár a mi kis bandánk jól el volt, a többiek annyira nem élvezték. Az én néha messzire elkalandoztam. Legalábbis a gondolataim. Szóval nekem hamar elment az a 2 óra.
Mikor hazaértem, ledobtam a cuccomat a fogas alá, és besiettem a konyhába. Rájöttem hogy feleslegesen siettem. Anya üzenetet hagyott. Még el se olvastam, hogy mit írt, de már sejtettem, hogy el fog maradni a röpi. Nem jártam messze.
„Szia Liza!
Felhívott az edző, és nagy sajnálatára, az elkövetkezendő időben, nem tud nektek edzést tartani. Nem tudta megmondani, hogy a következő edzés mikor lesz, úgyhogy szerintem nem mostanában.
Mindenesetre érezd jól magad délután, és az ebéd a hűtőben. Húsleves, pároltzöldség és rántott hal.
Puszi: Anya”
Na jó. Akkor a délutáni elfoglaltságaim hétfőre és péntekre ( legalábbis a délután első részére vonatkoztatva) megszűntek.
Fél óra múlva rájöttem, hogy nem tudok mit kezdeni magammal.
Felmentem a szobámba és elővettem a gépemet. Felléptem facebookra. Senki sem volt fent. Viki küldött egy üzit, hogy ma sürgősségin feladta a levelet, de már sajna nem volt online. Pedig szívesen beszéltem volna vele.
Félretettem a laptopot és elővettem egy könyvet. Lenyűgöző teremtmények. A borítója fekete és szürke, a feliratnak pedig lilás színe van. A múlt héten vette nekem anya. Elég vastag egy könyv. 500 valahány oldal. Nekiálltam olvasni, de valahogy nem kötött le. A főszereplő egy lánnyal álmodik, de a lány arcát nem látja. Zuhannak. A lány keze sáros…. Ethan megragadja a felé nyúló kezet, de az kicsúszik a kezéből, és akkor felébred. A keze sáros, az ablak nyitva… Nem volt valami izgalmas….
Közben azért izgalmasabb lett és kicsit elmélyültem benne. Egyszer csak összerezzentem. Valami pittyent. Kellett egy kis idő, mire rájöttem, hogy a laptop csipogott. Félretettem a könyvet, és beleültem a székbe, és az íróasztalhoz húztam magam. Mikor világos lett a képernyő, lefagytam.
Ádám írt.:

Ádám üzenete:
Hát te meg mit csinálsz?
Ellógod az edzést?
Aliz üzenete:
Jaja….
am nem…
:(
Ádám üzenete:

Hát akkor?
Aliz üzenete:
Az edző felhívta anyát, hogy most jó ideig nem lesz edzés.:(
Most meg nem tudok mit kezdeni magammal
:’(
Ádám üzenete:
uhh…
az szar…
meddig nem lesz?
Aliz üzenete:
Nem tudom.
Ádám üzenete:
értem…
Aliz üzenete:
és te hh nem a haverokkal?
Ádám üzenete:
áh… nem volt kedvem…
Aliz üzenete:
inkább otthon punnyadsz?
:O
Ádám üzenete:
nem…
csak fáj a lábam…
meg am is jobban szeretek focizni mint kosarazni…
:DD
Aliz üzenete:
Sétálni akarok….

Mikor ezt leírtam, meg is bántam. Nem azért mondtam, ahogy szerintem ő gondolta. Nem írt… Néztem a perceket. 15:37….15:38….15:39….. És semmi. SEMMI! Úgy gondoltam feladom. Bezártam az ablakot, és visszaültem a könyvemhez. Nem volt erőm olvasni. Bámultam a lapot, de mintha nem is ott lettem volna. Azon gondolkoztam, hogy lehetek ekkora pancser. „Elcsesztem…”-gondoltam.
Egyszer csak megint csipogott. A gyomrom görcsberándult. Azt hittem le fog rázni, de erre nem gondoltam volna:

Ádám üzenete:
sétálni akarsz? :O
Aliz üzenete:
igen de….

Már nekiálltam írni, hogy nem azért írtam, hogy eljöjjön velem, mikor megint írt.

Ádám üzenete:
Akarsz kutyát sétáltatni?
Aliz üzenete:
mitcsinálni?
Ádám üzenete:
nem tudsz olvasni??
Aliz üzenete:
de tudok…
Ádám üzenete:
na akkor?
Aliz üzenete:
hát…
de…
Ádám üzenete:
akkor egy 10 perc és ott vagyok :P
Aliz üzenete:
Okéé

Lelépett…. Szóval akkor tényleg jön… Mennem kell… Áááá… El se hiszem! Csípjen meg valaki! Tuti, hogy álmodom! De nem akarok felébredni. Ne legyen reggel!! Fel kellene hívnom Rebit! De nincs már rá idő. Azt mondta, hogy 10 perc. Az  mindjárt letelik!!!!! Mennem kell…. Áááááááááááá.♥♥♥

Mai nap eddig: 10/10***** Ez aaaaz! Ennél jobb szerintem nem lehet.:)
Kiderült hogy Dominika hazudott… Ez is megért volna egy 10/10-et…. De most…kell az 5*… ez felűl múlhatatlan. Megyek kutyát sétáltatni! Ádámmal!! IMÁDOM ezt a napot!!Apropó... nem úgy volt, hogy fáj Ádám lába? :OO ^^ ♥♥